Ny Scenekunst Scenekunst Alt om baletten Romeo og Julie – handling, plot, trivia med mere

Alt om baletten Romeo og Julie – handling, plot, trivia med mere


Alt om baletten Romeo og Julie - handling, plot, trivia med mere

Balletten Romeo og Julie er en romantisk tragedie af Sergej Prokofjev. Den blev komponeret i 1935 og opført første gang på Bolshoi Theatre i Moskva den 18. juni 1938.

Balletten er baseret på William Shakespeares tragedie af samme navn, men den følger Prokofievs fortolkning af historien frem for Shakespeares originale værk.

Hvad er en synopsis af historien om Romeo og Julie?

Historien om Romeo og Julie er en tragisk kærlighedshistorie, der foregår i Verona, Italien. De to familier er Montagues og Capulets. De er svorne fjender, men Romeo forelsker sig i Juliet, som er en Capulet. Efter at de er blevet gift, finder Romeo ud af, at hans familie var ansvarlig for hendes fars død, så han begår selvmord, og det gør Juliet også.

Balletten Romeo og Julie er baseret på denne historie. Den blev skrevet af William Shakespeare og opført første gang i 1595. Den er blevet lavet til mange forskellige produktioner, herunder en musical af Leonard Bernstein i 1957, som vandt adskillige priser, herunder tre Tonys Awards for bedste musikalske partitur, bedste koreografi og bedste kostumedesign.

Hvad er musikken til Romeo og Julie?

Musikken til Romeo og Julie er en anmelderrost ballet komponeret af Sergei Prokofjev. Den blev første gang opført i 1940.

Hvad er nogle berømte linjer fra Romeo og Julie?

Nogle af de mest berømte linjer fra Romeo og Julie er:

"O Romeo, Romeo! Hvorfor er du Romeo? Fornægt din far og nægt dit navn. Eller hvis du ikke vil, så vær kun svoret min kærlighed, og jeg vil ikke længere være en Capulet."

"Hvad er der i et navn? Det, vi kalder en rose med et hvilket som helst andet ord, ville dufte sødt."

"Kærlighed ser ikke med øjnene, men med sindet; og derfor er den bevingede Amor malet blind."

Hvad er hovedpersonerne i Romeo og Julie?

Hovedpersonerne i Romeo og Julie er Romeo og Julie. Balletten er baseret på Shakespeare-skuespillet af samme navn. Det er en tragisk kærlighedshistorie, der foregår i Verona, Italien. Den følger to teenageelskere, der er medlemmer af to stridende familier.

Har Shakespeare nogensinde skrevet et andet teaterstykke, der har en lykkelig slutning?

Historien om Romeo og Julie er et af Shakespeares mest berømte skuespil. Det er en tragedie om to unge kærester fra stridende familier, som ikke må være sammen. Slutningen på dette stykke er tragisk, hvor både Romeo og Julie begår selvmord.

Det er muligt, at Shakespeare skrev endnu et skuespil med en lykkelig slutning. Der er dog ingen optegnelser, der beviser denne teori.

Hvem er karaktererne i balletten Romeo og Julie?

Romeo og Julie er en berømt tragedie skrevet af William Shakespeare. Historien handler om to unge elskere, der er børn af to fjendefamilier. De må ikke være sammen på grund af deres familiefejde, og de ender med at begå selvmord.

Karaktererne i dette stykke inkluderer Romeo, Julie, Friar Lawrence, Lord Montague, Lady Montague, Lord Capulet, Lady Capulet og Paris.

Hvor mange akter har Romeo og Julie?

Balletten Romeo og Julie er et stykke i tre akter.

Første akt begynder med scener i Veronas gader. Det går derefter videre til en scene i Capulets frugthave, hvor Romeo ser og forelsker sig i Juliet. Den sidste scene i 1. akt er ved graven til den gamle Capulet-familie, hvor Tybalt og Mercutio kæmper.

Anden akt begynder med et maskeradebal i Capulets hus, efterfulgt af en optræden af dronning Mab, som fortæller prins Paris, at han ikke burde gifte sig med Juliet, fordi det ville være katastrofalt for begge familier. Den sidste scene i 2. akt er, da Romeo dræber Tybalt efter at have opdaget, at han dræbte Mercutio.

Tredje akt starter med, at Friar Lawrence fortæller Juliet, at hun skal giftes med Paris for at undgå sin families ruin, men hun nægter, fordi hun elsker Romeo for højt. Den sidste scene finder sted i Friar Lawrences celle, hvor han fortæller Romeo om

Hvad er rammerne for Romeo og Julie?

Dette er en af de mest berømte og kendte balletproduktioner i verden. Det blev skabt af Sergei Prokofiev i 1940. Historien er baseret på William Shakespeares tragiske skuespil "Romeo og Julie".

Balletten blev første gang opført den 10. november 1940 på Kirov-teatret i Leningrad (nu Sankt Petersborg). Koreografen var Sergey Radlov og instruktøren var David Lichine.